Search This Blog

Saturday, April 21, 2012

Ciupercute delicioase

O idee pentru un pranz rapid sau o cina usoara. Foarte usor de facut si buuuuune rau!


Avem nevoie de:

  • 500 gr ciupercute champignon
  • 100 gr branza telemea sau feta
  • 1/2 ardei gras rosu sau kapia
  • cateva fire de patrunjel verde
  • cateva cubulete de cascaval sau mozzarela 
  • ulei de masline


Separam palarioarele ciupercutelor de codite si curatam palariile cu un cutitas de membrana protectoare de deasupra. La asezam in tava mare de aragaz cu fata in sus si le dam la cuptor cam 10 min ca sa lase putin din apa. In acest timp pregatim umplutura. Branza maruntita, ardeiul taiat cat mai mic, patrunjelul tocat, o lingura ulei de masline se pun intr-un vas si se amesteca bine.

Scoatem ciupercutele de la cuptor si le intoarcem cu fundul in sus si cu o lingurita le umplem pe rand. Le mai dam la cuptor pentru 15 minute.

Focul ar trebui sa fie cam la 160 de grade Celsius. Cand sunt aproape gata punem si cate un mic cubulet de cascaval pe fiecare palarioara. Acesta se va topi si va forma o crusta frumoasa.

Se pot servi simple sau cu o salata verde alaturi. Sunt absolut delicioase si foarte usoare!


Pofta buna!

No comments:

Post a Comment